Een goede administratie

Een goede administratie helpt je om het overzicht te bewaken. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van een agenda en een medisch dossier.

Je agenda bijhouden

Er zijn vaak allerlei medische en behandelafspraken rondom je kind. Ook kan de tijd tussen twee afspraken lang zijn, bijvoorbeeld bij een halfjaarlijkse of jaarlijkse controle. Het helpt om je agenda goed bij te houden en ook anderen over de afspraak te informeren. Zo kunnen zij meehelpen met plannen en onthouden. Een digitale agenda kan handig zijn, omdat je hem overal kunt openen en ook anderen kunt uitnodigen. Maar het kan ook zijn dat een ‘ouderwetse’ gezinsplanner voor jou beter werkt.

Een medisch dossier

Iedere professional maakt verslagen en houdt voor zichzelf een dossier bij. Je kunt de artsen en professionals na een gesprek vragen om een kopie. Op die manier houd je een eigen medisch dossier bij van je kind. Hierin kun je bijvoorbeeld ook indicatiebesluiten opbergen. Een eigen medisch dossier zorgt niet alleen voor overzicht, maar kan ook helpen wanneer je een second opinion wil vragen en een nieuwe professional wilt informeren over jouw kind.

Digitale dossiers

Veel ziekenhuizen houden ook een digitaal patiëntendossier bij en kunnen jou dit laten inzien. Hierbij wordt wel rekening gehouden met een aantal privacyregels. Ook steeds meer zorginstellingen werken met digitale dossiers. Hierin staan bijvoorbeeld het behandelplan en de therapieverslagen van je kind. Deze dossiers kunnen ook gebruikt worden voor de dagelijkse overdracht tussen de zorginstelling en thuis. Vraag bij de voorzieningen waar je gebruik van maakt, wat er allemaal mogelijk is.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Heb je een vraag? Bel ons op 0900 - 88 33 of neem online contact op